Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Via Dolorosa

Yhteisellä matkalla jo toista vuotta. Eri tehtävissä, eri vahvuuksilla. Kirjoittaa, säveltää, sanoittaa, tuottaa, ohjata, näytellä, laulaa, maskeerata, fanittaa ja/tai vaan hengata.

Olin tiitterä 7-vuotias, kun aloitin ”esiintymisurani” hiiriäitinä. Voi sitä molemminpuolista iloa ja riemua, mitä pikkuihmiset vanhainkodeissa näytellessään saivat aikaan. Elämääni mahtuu monia projekteja niin oppilaana, ohjaajana kuin opettajanakin. Olen saanut heilua höyhenen hentona lihakauppiaana, soittaa nokkahuilua Tirlittanille, näytellä Siiri-siivoushullua, ommella yömyöhään keijujen asuja, maskeerata eläviä kiviä ja kantoja, säestää laulavia kissoja. Monia työläitä, mutta ah, niin rikkaita ja rakkaita projekteja.

Tässä pääsiäismusikaalissa olen halunnut vain hengata – ja vähän fanittaakin. Koen elämässäni suurta voimattomuutta. En halua näkyä, enkä oikein jaksa edes kuulua. Mutta nautin siitä osallisuuden tunteesta, että saan olla seuraamassa projektin etenemistä pala palalta. Saan olla mukana täysin luottaen ympärilläni häärääviin ihmisiin. Saan tulla paikalle yhdessä lapseni kanssa. Olen aivan surkea jalkapalloäiti, mutta Tuiran kirkolle tuon lapseni kuin toiseen kotiini.

Työtön, leski ja ”rampa”, näillä sanoilla on raskas esittäytyä uusille tuttavuuksille. Ihminen usein kamppailee oman haavoittuvaisuutensa ja arkuutensa kanssa, kipuunsa koteloituneena. Toivo. Sitä minä olen etsinyt. Olen tarvinnut syyn päästä sängystä ylös, nähdä ihmisiä itselleen ja toisilleen tärkeän asian äärellä. INRI, kiitos hengailumahdollisuudesta.

Muistelin hiljattain vuosien takaista keskustelua. Pieni Hugo oli lähdössä sukulaisten kanssa Rauhanyhdistyksen seuroihin ja kyseli, että mitä siellä tehdään. Kerroin, että siellä puhutaan Jeesuksesta ja Jumalasta. Tomera pikkumies totesi, että "vastahan se haudattiin, mitä tuosta aina puhumaan".

Niinpä. Puhutaan silti. Kukaan ei ole tuntenut niin suurta kipua kuin Jeesus. Haavoitettuna tähtemme, syntikuormamme kantaen. Tuska, kipu, pelko, odotus. Nöyryys ja luottamus – tämä osa annettiin minun kuljettavakseni. Jokaisella meistä on ristimme. Minä itken Simon Kyreneläisen laulun kohdalla. Kiitos Tommi ja INRI! Koen, että minunkin ristiäni on yhdessä kannettu.


Siiri Polojärvi


Hugolla on musikaalissa merkityksellinen rooli, kun hän näyttelee Jeesusta lapsena. Musikaalissa on mukana myös lapsikuoro, jossa laulaa kymmenkunta alakouluikäistä lasta.