Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Pääsiäisen sanoma koskettaa meitä kaikkia

Sanat ja sävelet ovat löytäneet jo paikkansa. Vähitellen askeleeni ovat oppineet oikean kulkusuunnan. Ja ihmiset ympärillä ovat alkaneet tuntumaan tutuilta. 

Olen tällä matkalla ensikertalainen. Pala palalta, sävel säveleltä eteeni on rakentunut kokonaisuus. Esirippu ei kuitenkaan ole vielä aivan ylhäällä. Viime hetken viilauksiin mahtuu paljon tunnetta ja tekniikkaa. Ensi-ilta on ensi viikolla. On jännittävää nähdä, mitä vielä on edessä. 

Muistan yhdet harjoitukset, jolloin minua erityisesti hymyilytti. Olimme kokoontuneet kuoron ja näyttelijöiden yhteisharjoituksiin. Jeesus saapui kohtaukseen, viimeiselle aterialle opetuslasten luokse. Hän toi mukanaan leivän ja viinin, jotka vielä tuossa vaiheessa oli pakattu somasti lähikaupan muovikassiin.

INRI on kertomus tavallisista ihmisistä. Se on kertomus Ihmisen Pojasta, joka kulkee duunareitten ja skeptikkojen seurassa. Se on kertomus Jumalasta Pojasta, joka tuntee kivun, pilkan ja köyhyyden.

Pääsiäinen on sanoma tavallisille ihmisille. Se on sanoma meille, arjen saartamille, jotka päivästä toiseen raahaamme muovikassejamme kaupasta kotiin. Se on sanoma heille, toivonsa kadottaneille, joiden elämä mahtuu yhteen muovikassiin. 


 Maria Pohjola, kuorolainen