Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Kiitos taustajoukoille

Viimeinen näytös on ohi. Palaan kotiin, jossa lapset odottavat ukin ja mummin seurassa. Isovanhempien hoitovuoro on jälleen venynyt yötöiksi. Huomaan, että tiskipöytä on tyhjentynyt ja jääkaappiin on ilmestynyt ruokaa. Kiitollisin mielin rojahdan sohvalle ja suoristan väsyneet jalkani vaakatasoon. 

INRI-musikaalia oli tekemässä lähes 80 henkilöä. Todellisuudessa määrä on ollut moninkertainen: taustavoimina on ollut autonkuljettajia, pyykinpesijöitä, lastenhoitajia ja ruoanlaittajia. 

Moni mies tai vaimo on ehkäpä luopunut yhteisistä lomasuunnitelmista, odottanut puolisoaan yömyöhään kotiin ja tehnyt isomman siivun kotitöistä. Yksi on toiminut lasten ohjelmatoimistona ja toinen on huolehtinut, että koirakin pääsee välillä ulos. 

Moni lapsi on nähnyt kiireisen tai väsyneen vanhemman, jonka ajatukset ovat harhailleet jossain stemmojen ja vuorosanojen välimaastossa. Ehkäpä ruoka-aikaan on turvauduttu purkkihernekeittoon tai vaihtoehtoisesti on kurvattu Mäkkärin ajokaistalle – mikä ei välttämättä, ainakaan lasten mielestä, ole lainkaan huono käänne. 

Ehkä tänä pääsiäisenä joku lapsenlapsi jätti mummolareissun tekemättä, ehkä ystävyksillä ei ollut aikaa tavata toisiaan tai vanhemmilla mahdollisuutta viettää aikaa lapsensa kanssa. 

Kuten eräs kuorolaisemme sanoi, musikaaliin lähteminen on vapaaehtoista, mutta sen jälkeen se ei enää sitä ole. Yhteinen projekti vaatii sitoutumista, eikä se olisi ollut monelle mahdollista ilman läheisten tukea. 

Kiitos Sinulle, joka tunnistat itsesi tästä kirjoituksesta. Toivottavasti kauttamme on välittynyt yhdessä tekemisen iloa ja energiaa. Nyt haluamme nostaa sinutkin hetkeksi parrasvaloihin: KIITOS! 


Maria Pohjola


Viimeisen esityksen jälkeen sunnuntaina koko työryhmä kokoontui jakamaan ajatuksiaan ja tuntemuksiaan musikaaliprojektista. Loppupuheissa myös taustajoukot saivat ansaitsemansa kiitoksen.