Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Kasvunpaikka

"Kuka onkaan sanavalmis, hiljaisuuteen tottukoon", Jeesus laulaa opetuslapsilleen. Tällä teemalla minä lähdin matkaan, kun sain ensimmäistä kertaa INRIn nuottipinon käteeni. Huh hah hei, ei paljon naurata ne muistot, kun on koulun hektisessä juhlakriisissä omalle opettajakollegalle sanoa napauttanut, että tonttulakit eivät kuulu Jeesus-lauluihin, tai että en koristeluvastaavana niin välittäisi niistä muovioksista, jotka ovat palvelleet jo koulun historian kaikissa juhlissa. Joo, on minulla näkemys. Joo, monella muullakin on. 

Ihminen haluaa oman tähtihetkensä, sanoa vuorosanansa, olla mikin lähellä, näkyä eturivissä tai ilmestyä lavalle pienenä Jeesuksena. Inhimillinen tahto olla vaikuttamassa ja siten vahvistaa omaa kokemustaan osallisuudestaan. Palapeli tarvitsee jokaisen palansa, onneksi. 

Kun ihminen riisutaan, häneltä viedään puoliso, koti ja työ samassa saumassa, se nöyryyttää – jopa katkeroittaa. Olla paljaana, kovin pienellä paikalla. Hukassa itseltään ja läheisiltään. 

Sellaiseen tilanteeseen liittyy myös salattu mahdollisuus olla joku muu kuin on aina ollut. Kerroin jo aiemmassa tekstissäni, miten suuri luottamus minulla on ollut INRIn tiimiin. On uskomattoman vapauttavaa, kun ei tarvitse kannatella ylivastuullista rooliaan, vaan voi luottaa, että tästä tulee juuri sellainen kuin tarkoitettu on. Kiitos käsikirjoittaja Terhi-Liisan johdatussanat ja puhumisen armolahja! 

Tarkkailijan roolissa on saanut pujottautua moniin eri housuihin: Miten minä olisin juuri tuon tilanteen kestänyt? Kironnut, itkenyt, purrut hammasta vai kiittänyt? Voi, mikä kasvunpaikka.

Mukaan on tultu monista syistä ja suurin osa täysin vapaaehtoisesti. Toivottavasti olet saanut matkan varrella peilata itseäsi uudesta näkökulmasta, punastumatta. Let it grow. 

Hieno ja arvokas matka, kaikenkokoisissa saappaissa. Toivottavasti osasimme välittää ryhmähalauksella arvostuksemme, tukemme ja kiitoksemme ohjaaja Tuukalle. Kaikki varpaat tallella? ;) 


Siiri PolojärviOhjaaja Tuukka Myllymäki yllätettiin viimeisen esityksen päätteeksi ryhmähalauksella.


Tällaisia ohjelappuja oli kiinnitetty seinille lopun ryhmähalausta varten.