Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Ensi-iltaviikko saa tunteet nousemaan pintaan

”Tottakai. Sehän on selvää, että lähden mukaan”, vastasin itselleni, kun mietin uudelleen pääsiäismusikaaliin osallistumista. Pienet pojat, uusi työ, keväällä suoritettava tutkinto, mieheni reissu pääsiäisviikolla. ”Oletko ihan varma?” hän kysyi. Ei kahta puhetta. Muistin tarkkaan edellisvuoden vahvan kokemuksen. Pakko päästä mukaan, kaikki muu järjestyy. 

Enskariviikon jännitystä en vaihtaisi. Aivan mahtava tunne, kun pikkuhiljaa alkaa muistamaan, missä milloinkin pitää olla. Ja kun tekniikka hiotaan kuntoon, timantti alkaa paljastua ja todelliset tunteet pääsevät pintaan. 

Oma roolini riivaajana menee tosi syvälle. Välillä on vaikeaa kaivaa itsestään esiin vihaa ja pahuutta, mutta toisaalta riivaajana olen niin irti omasta arkimaailmastani maskin takana ja mellakoimassa, että rooliin voi surutta heittäytyä. Sitä paitsi mehän vastustamme kaikkea muutosta. Sitä Jeesus toi. Kansalaisena en voi hyväksyä sitä, että joku tulee tuhoamaan minun oikeaoppisen uskontoni ja ajatteluni. Siksipä käyn päälle, huudan ja ristiinnaulitsen. 

Kohta menen ripustamaan mustaa pyykkiä huomista kenraaliharjoitusta varten kuivumaan. Aamulla yritän muistaa mennä töihin ja lähteä ajoissa maskeeraukseen – ja vetämään vielä viime hetken kirkumistreenit!  

Ja kaikki muu on muuten järjestynyt. INRI-porukka on alkanut tuntua perheeltä. 


Maria Riivaaja-RuottinenRiivaajan näytteleminen vie Maria Ruottisen (oikealla) hetkeksi pois arjen pyörityksestä. Heini Kärkkäinen kutsuu itseään jokapaikanhöyläksi, ja näissä harjoituksissa hän pääsikin hetkeksi eläytymään riivaajan rooliin.Musikaalin maskeeraaja Meri-Tuuli tekee viimeisen silauksen, ennen kun näyttelijät menevät lavalle.