Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Magdalan Maria

Jeesuksen elämässä oli monta tärkeää Mariaa. Äiti Maria tietysti tärkein, mutta Magdalan Maria myös yksi tärkeimmistä ja hänet mainitaan jokaisen evankeliumin pääsiäissunnuntain tapahtumissa.

Maria, Magdalan kaupungista, oli Jeesuksen seuraaja, yksi opetuslapsista. Hänen legendojen verhoamasta elämästään tiedetään vain vähän. Mariaa kunnioitetaan pyhimyksenä mm. katolisessa ja ortodoksisessa kirkossa. Maria Magdaleena on kuitenkin kautta kirkkohistorian ollut kiistelty hahmo, ja paavi Gregorius Suuri leimasi hänet entiseksi prostituoiduksi. Gnostilaisen perimätiedon mukaan Maria oli Jeesuksen rakastetuin opetuslapsi.

Eri evankeliumeissa Mariasta kerrotaan mm. seuraavaa: Jeesus ajoi hänestä seitsemän pahaa henkeä, ja Maria oli yksi monista, joka tuki Jeesusta omilla varoillaan. Hän todisti Jeesuksen ristiinnaulitsemista ja oli läsnä Jeesuksen hautaamisessa. Maria saapui pääsiäissunnuntaina Jeesuksen haudalle ja kohtasi ylösnousseen Jeesuksen ja kertoi tästä riemuiten muille Jeesuksen opetuslapsille.
Tänä vuonna INRI-musikaalissa Magdalan Mariana laulaa 22-vuotias Saana Siliämaa, iloinen ja hersyvä persoona. Saana kertoo, että musikaaliin osallistuminen tuntui helpolta – laulavathan äiti ja isäkin musikaalissa. Esiintymiskokemusta Saanalla on pienestä pitäen; ensimmäisen julkisen lauluesiintymisensä hän muistelee tehneensä nelivuotiaana. Isosisko säesti pianolla, ja Saana lauloi sydämensä kyllyydestä.

Sydämensä kyllyydestä Saana laulaa myös INRIssä. Hänen laulussaan lauletaan: "Tänään viestin viedä saan: Sinä olet elossa! Pidät mua lähelläs; kuljet aina vierellä; otat mua kädestä, kun pelottaa, saan olla sylissä!" Tämä riemu totisesti välittyy kuulijalle!


Tule Sinäkin, lukija, kokemaan tämä ilo!


Lea Peltola, yksi kuorolaisista