Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Hetki Jeesuksen kengissä

Olen nyt kahtena viikonloppuna tuurannut Jeesuksen näyttelijää, laulaja ja näyttelijä Aki Saarelaa, hänen jouduttuaan olemaan pois harjoituksista. Jeesuksen lisäksi olen ollut milloin riivaajana, milloin sotilaana – olen sellainen jokapaikanhöylä. Kokemus siitä, että olen saanut sijaistaa yhtä musikaalin päähenkilöistä, on ollut niin upea, että minun on pakko vähän avata sitä.

Tunteiden kirjo Jeesuksen roolissa on valtava. Siihen mahtuu niin suuttumusta, pelkoa kuin epätoivoakin – mutta tavallaan myös luottamusta. Suuttumus ja pelko nivoutuvat kohtaukseen, jossa Juudas kavaltaa Jeesuksen ja tämä vangitaan sotilaiden toimesta, sekä siihen, kun kansa vaatii Jeesusta ristille. Yritin harjoituksissa vangita kyseiset tunteet kurtistamalla kulmiani ymmärtäessäni Juudaksen pettäneen minut, sekä katsomalla hädissäni hurjistuneeseen väkijoukkoon. Siitä puheen ollen, totesin tämän päivän harjoituksissa väkijoukkoa esittäville kuorolaisillemme, että heidän riehumisensa oli pelottavan aitoa; luulin heidän haluavan tapattaa minut oikeasti. :D

Henkilökohtaisesti suosikkilauluni on se, jossa Jeesus on jo ristillä ja huutaa isäänsä. Laulu on niin kokonaisvaltainen, että eläytyminen rooliin on helppoa. Tässä auttanee myös se, että olen varsin empatiakykyinen persoona. Epätoivon tunne on kyseisessä laulussa vahvasti läsnä, mutta se hälvenee pian. Seuraavassa laulussa Jeesus nimittäin toteaa antavansa henkensä isänsä käsiin, mikä viestii mielestäni luottamuksesta. Hän luottaa siihen, että ristiinnaulitsemisen on tapahduttava.

On suuren suuri kunnia saada osallistua tähän upeaan projektiin – se yhdistää meidät kaikki! :)


Heini Kärkkäinen, naistenori ja jokapaikanhöyläPilatusta näyttelevä Jami Kontturi (oikealla edessä) puolustaa vangittua Jeesusta. Kontturi tuuraa Rami Mattilaa, joka nähdään Pilatuksen roolissa pääsiäisenä.


Heini Kärkkäinen sai kokea tunteiden kirjon näytellessään Jeesusta.