Esitykset Tuiran kirkossa 2017
pitkäperjantaina 14.4. klo 20
lankalauantaina 15.4. klo 16 & 20
pääsiäissunnuntaina 16.4. klo 16 & 20

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!
Osoite: Myllytie 5, 90500 Oulu

Kuorojen esittely

Pääsiäismusikaalin projektikuoro tulee rakentumaan kolmesta olemassaolevasta kuorosta ja projektikuoroon tulevista yksittäisistä laulajista. Mukana ovat Tuiran seurakunnan kuoroista kanttori Tommi Hekkalan johtama D´amen- kuoro. D'amen on tarkoitettu aikuisille kuorolaulusta kiinnostuneille naisille. Kuoroon pääsee mukaan koelaulun kautta. Uusilta laulajilta edellytetään kohtuullista nuotinlukutaitoa. Kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18 - 20.30.
Vuonna 1978 perustetun kuoron tavoitteena on rikastuttaa jumalanpalvelusmusiikkia sekä kehittää pitkäjänteisesti laulajien musiikillista ilmaisua. Ohjelmisto koostuu pääosin hengellisestä naiskuoromusiikista sisältäen monipuolisesti eri tyylejä, kuten psalmimusiikkia, hengellisiä lauluja, afro-amerikkalaisia lauluja ja myös modernia sävelkieltä edustavia teoksia. Konserttiohjelmissa on yleensä myös kansanlauluja ja muita naiskuorolle sävellettyjä teoksia.
Kuoro on vireä ja aktiivinen, kuorolaiset ovat hyvin sitoutuneita ja motivoituneita tavoitteelliseen työskentelyyn. Laulajisto on vakiintunut 25 laulajan vahvuiseksi.
Jumalanpalvelukset ja muut seurakunnan tilaisuudet ovat kuoron tärkeimpiä esiintymispaikkoja. Lisäksi järjestetään 1 - 2 omaa musiikkitilaisuutta vuodessa. Kausittain pidetään viikonlopun kestävä kuoroleiri tai -matka kotimaassa sekä harjoituspäiviä seurakuntamme tiloissa. Ulkomaan vierailuja on ollut muutaman vuoden välein, vuonna 2006 Italiaan ja kesällä 2010 Berliiniin. Syyskuussa 2012 kuoro teki matkan Riikaan ja lokakuussa 2014 D'amen vieraili Hampuriin. Syyskuussa 2015 kuoro laulaa ystävyysseurakunnan juhlissa Viron Räbinassa..


Kanttori Anu Arvola-Greusin johtaman  Pyhän Tuomaan kirkon lapsi- ja nuorisokuoron tavoitteena on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus laulamiseen ja sen kautta tukea lapsen persoonallista kasvua kristittynä.Opetuksen lähtökohtana on ajatus, että jokainen lapsi on luonnostaan musikaalinen. Laulamisen ilon ja taidon etsiminen ja löytäminen ovat kuorossa laulamisen keskeisiä tavoitteita. Työskentely kuorossa on tavoitteellista ja vaatii kuorolaisilta sitoutumista. Vanhemmat kuorolaiset saavat myös henkilökohtaista ohjausta mahdollisuuksien mukaan. Ryhmissä lauletaan sekä säestyksettömiä että säestyksellisiä lauluja. Pianon ja urkujen lisäksi käytetään myös muita soittimia.
Pyhän Tuomaan lapsikuoro on perustanut Anu Vuorenmaa Tuiran seurakuntaan vuonna 1991. Kuoron perustamisesta lähtien toiminta on ollut tavoitteellista ja aktiivista. Kuoro on saavuttanut menestystä mm. erilaisissa lapsikuoroille järjestetyissä katselmuksissa ja julkaisemalla oman levyn. Kuoron tukena toimii Pyhän Tuomaan Lapsikuoron tukiyhdistys ry.
Ryhmät esiintyvät sekä yksin että yhdessä avustaen jumalanpalveluksista erityisesti perhemessuissa sekä muissa seurakunnan tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Kuoro järjestää omia musiikkitilaisuuksia ja antaa konsertteja sekä Oulussa että muualla kotimaassa.
 Pyhän Tuomaan nuorisokuoron tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus laulamiseen ja sen kautta tukea nuoren persoonallista kasvua kristittynä. Laulamisen ilon ja taidon etsiminen ja löytäminen ovat kuorossa laulamisen keskeisiä tavoitteita.
Työskentely kuorossa on tavoitteellista ja vaatii kuorolaisilta sitoutumista. Vanhemmat kuorolaiset saavat myös henkilökohtaista ohjausta mahdollisuuksien mukaan. Ryhmissä lauletaan sekä säestyksettömiä että säestyksellisiä lauluja. Pianon ja urkujen lisäksi käytetään myös muita soittimia.Marja Laitilan johtamanToukomettiset-kuoron perusti alun perin joukko Helsingin seudulla opiskelevia ja asuvia pohjalaisia vuonna 1975. Kuoron tavoitteena oli tehdä tunnetuksi lestadiolaista lauluperinnettä. Ensimmäisen vaiheen Toukomettiset julkaisi kaksi levyä vuosina 1975 ja 1976, minkä jälkeen kuoron toiminta loppui. Kuoro perustettiin uudelleen vuonna 1981, ja silloin sen tukikohdaksi tuli Oulu.
Uusi Toukomettiset on julkaissut äänitteitä sekä tehnyt konserttimatkoja kotimaassa ja ulkomailla (Baltiassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Unkarissa). Kuoroon kuuluu tällä hetkellä kolmisenkymmentä laulajaa eri puolilta Suomea. Suurin osa kuorolaisista on Pohjanmaalta, Kokkolan ja Oulun väliseltä alueelta. Kuoro harjoittelee pääasiassa Oulussa. Harjoituksia on noin kerran kuukaudessa. Kuoro toimii lestadiolaisen Uusheräys-liikkeen parissa. Nimen perusta Toukomettinen tarkoittaa metsäkyyhkystä, rauhan, vapauden ja Pyhän Hengen symbolia.
Kuoro on useiden viime vuosien aikana nuorentunut voimakkaasti. Pitkäaikainen johtaja Risto Ainali jätti tehtävänsä kesällä 2004 kuoron uusimman äänitteen Täynnä Kiitosta myötä. Syksyllä hänen paikkansa kuoron "taiteellisena johtajana" ottivat Samuel Lindell ja Marja Laitala.
Toukomettisten äänitteillä musiikillinen pääpaino on ollut matkalauluilla ja virsillä. Ensimmäinen Oulun kauden levy, Toukomettiset 3, vuodelta 1982 sisälsi etupäässä hengellisiä kansansävelmiä. Riemumielin, vuodelta 1993 sisälsi virsiä. Vuonna 2000 julkaistiin Luukas-passio, joka on puolestaan musiikillinen esitys Kristuksen kärsimysnäytelmästä. Risto Ainalin säveltämän Luukas-passion esikuvia ovat luonnollisesti Bachin passiot, vaikkakin muoto on pienempi ja melodiat tehty suomalaisten perinteiden pohjalta.
Täynnä kiitosta vuodelta 2004 on kuoron 25-vuotisjuhlalevy, jossa on koottuna teoksia Siionin matkalaulut –laulukirjasta. Vaikka kuoro toimii lestadiolaisen uusherätyksen parissa, niin isoa osaa näistä lauluista ei voi lukea enää lestadiolaisiksi lauluiksi, vaan ne ovat hyvin yleiskirkollista omaisuutta. Silloin vanhat veisut, kuten vaikkapa Golgatan veressä voima on soivat rinta rinnan uudempien Maksettu on velkani mun -tyyppisten messulaulujen kera.


Pääsiäismusikaalin projektikuoron kuoronjohtaja on Marja Laitala.

Oletko kuorolaulaja? Nuotinluku taittuu ja stemmaharjoittelu on herkkua? Tule kuulemaan lisää lauantaina 12.12.2015 klo 12-14.00Tuomiokirkkoseurakunnan (keskustan) seurakuntatalolle niin kerromme sinulle lisää. Tilaisuudessa voit ilmoittautua kuoroon ja saat harjoitusaikataulun.


Ilon päivää kohti =)